veelgestelde vragen Wu Dae Wing Chun

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over trainen bij WuDae. Vind je hier geen antwoord op je vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Leeftijd

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen aan de Wing Chun lessen?

Bij WuDae Den Haag zijn de Wing Chun lessen alleen voor volwassenen. We hanteren een minimumleeftijd van 15 jaar.

Ben ik te oud om met Wing Chun te beginnen?

Nee, niemand is te oud om met Wing Chun te beginnen. Er zijn leden die bij ons zijn begonnen toen ze ouder waren dan 70 jaar. Echter! Het is altijd raadzaam om je arts te raadplegen als je vragen of twijfels heeft.

Is er een maximale leeftijd om Wing Chun te kunnen blijven trainen?

Er is geen maximale leeftijd om Wing Chun te kunnen blijven trainen. Wing Chun is ontworpen om effectief en efficiënt te zijn. Door je te blijven ontwikkelen op deze economische manier van bewegen zijn leeftijdsgebonden factoren zoals bijvoorbeeld kracht, lenigheid en snelheid minder bepalend, waardoor je een leven lang Wing Chun kan blijven beoefenen.

Fitheid

Moet ik fit zijn om Wing Chun te trainen?

Je hoeft niet fit te zijn om met Wing Chun te beginnen. De meeste van onze leden merken echter een aanzienlijke verbetering in hun conditie naarmate ze meer Wing Chun trainen.

Moet ik sterk, lenig of snel zijn om Wing Chun te beoefenen?

Je hoeft niet in topvorm te zijn om Wing Chun te beoefenen, maar je kan het wel door Wing Chun worden. En het voordeel van onze lesprogramma’s en onze persoonlijke benadering van lesgeven is dat je je in Wing Chun kunt ontwikkelen, hoe sterk, lenig of snel je ook bent.

Helpt Wing Chun me om af te vallen?

Bewegen is belangrijk, het is goed voor je gezondheid en het kan helpen bij het afvallen. En als je wilt, zijn er in onze lessen genoeg mogelijkheden om het jezelf fysiek uitdagend te maken.

Kan ik Wing Chun beoefenen als ik een blessure heb?

Hoewel we altijd ons best zullen doen om de les aan te passen voor onze leden met een blessure, hebben we onder geen enkele omstandigheid de medische expertise. Meld de blessure en het advies van de behandelend arts altijd voordat de les begint aan de aanwezige leraren.

Is Wing Chun geschikt als je een lichamelijke of zintuiglijke beperking hebt?

Wij hebben ervaring met het geven van Wing Chun als er een lichamelijke of zintuiglijke beperking is. Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier voor contact!

De proefles

Moet ik eerst een proefles volgen?

Al onze leden hebben eerst een proefles gevolgd. De proefles is een vrijblijvende kennismaking van Wing Chun, onze manier van lesgeven en onze school.

Als ik al ervaring heb met Wing Chun of een andere vechtsport, moet ik dan ook eerst een proefles volgen?

Al onze leden hebben eerst een proefles gevolgd ongeacht ze wel of geen ervaringen hebben met Wing Chun of een andere vechtsport. Elke school heeft zijn eigen manier van lesgeven. In onze gratis proefles heb je de mogelijkheid om onze manier van lesgeven te ervaren.

Kan ik een les kijken?

Voor leden die net beginnen, wordt het vaak als niet prettig ervaren om door niet-leden bekeken te worden tijdens de training en de kans bestaat dat je hetzelfde voelt als je net begint met Wing Chun trainen. Om dit te voorkomen hebben wij de gratis proefles.

Is de proefles op vaste dagen?

De proefles is op zaterdagen van 11:00 tot 12:30. Je bent als lid na de proefles altijd welkom om de lessen te volgen op de momenten die jou het beste uitkomen. We geven meer dan 20 lessen per week (in de ochtend, avond & het weekend).

Wat neem ik mee voor de proefles?

Je hebt een lange trainingsbroek, een comfortabel shirt en schone sportschoenen nodig voor de proefles.

De Lessen

Moet ik een speciaal uniform kopen om deel te nemen aan de lessen?

Het is verplicht om een WuDae shirt te dragen in onze lessen. Als nieuw lid ontvang je gratis het WuDae t-shirt. Voor de rest heb je een lange trainingsbroek en schone sportschoenen nodig. Je hoeft geen nieuwe spullen te kopen als je die zelf al hebt. Wel zijn alle nodige merchandise te krijgen op de school voor onze leden, bekijk hier onze digitale showroom!

Wordt er alleen in het Nederlands of ook in het Engels lesgegeven?

Alle lessen worden tweetalig gegeven, in het Nederlands en Engels.

Wanneer zijn de lessen?

We zijn 6 dagen per week geopend. Er zijn lessen in de ochtend, avond & het weekend. Bekijk het lesrooster hier!

Hoelang duren de lessen?

Onze lessen duren 1 of 1,5 uur. Je kunt er voor kiezen om een les van 1 uur te volgen, maar je kunt bijvoorbeeld ook 3,5 uur achter elkaar trainen door meerdere lessen te combineren. Door het aanbod van meer dan 20 lessen per week is er genoeg keuze. Bekijk hier ons lesrooster!

Als ik lid ben moet ik me dan aanmelden voor de les die ik wil volgen?

Je hoeft je niet aan te melden voor een les, je bent altijd welkom.

Kan ik deelnemen aan elke Wing Chun les: ochtend, avond & het weekend?

Je bent als lid altijd welkom om lessen te volgen op de lestijden die jou het beste uitkomen en je kunt blijven variëren met lessen, tussen ochtenden, avonden en weekenden. Door onze persoonlijke benadering van lesgeven kunnen alle leden zich op hun eigen niveau ontwikkelen in elke les. Bekijk het lesrooster hier!

Is het mogelijk als ik te laat ben voor een les om alsnog aan die les deel te nemen?

Het is niet mogelijk om deel te nemen aan een les als je te laat bent, helaas is het te storend als leden later binnenkomen.

Zijn sieraden en/of telefoons toegestaan tijdens de les?

Omdat het dragen van sieraden gevaarlijk kan zijn tijdens het sporten, is het dragen van sieraden tijdens de lessen niet toegestaan, met uitzondering van een trouwring. Telefoons zijn niet toegestaan ​​in de les.

Wat kan ik verwachten in de lessen?

De lessen zijn uitdagend en worden gegeven in een positieve en veilige omgeving. Elk element van het leren, begrijpen en toepassen van Wing Chun is in de lessen verwerkt, maar ook bijvoorbeeld een warming-up, conditietraining en cooling down. Je traint individueel en met een partner, in groepsverband met persoonlijke aandacht.

Zijn de lessen fysiek zwaar?

Of je nu een slechte conditie hebt of in topvorm bent, dankzij onze persoonlijke benadering kun je trainen op je eigen niveau en als het nodig is passen we de oefening voor je aan en als je wilt is er genoeg ruimte om de les fysiek meer uitdagend voor jezelf te maken.

Zijn de trainingen blessuregevoelig?

Onze trainingen zijn niet blessuregevoelig. In onze school train je veilig en gecontroleerd.

Word ik tijdens de lessen in elkaar geslagen en/of is er een agressieve sfeer?

We trainen met veel respect voor elkaar, in elkaar geslagen worden en/of een agressieve sfeer horen niet thuis in onze school. Het doel is om je elke les in Wing Chun beter te maken, dit doen we in een positieve sfeer waar we elkaar helpen en als je wilt er voldoende ruimte is om jezelf fysiek uit te dagen maar waar je altijd je eigen grenzen kunt aangeven die gerespecteerd zullen worden. Ook in bijvoorbeeld de fysiek zware Impact lessen.

Zijn er verschillende lesprogramma’s en niveau’s in de lessen?

We hebben verschillende lesprogramma’s van beginner tot gevorderd. De lesprogramma’s zorgen ervoor dat jij je kan concentreren op jouw niveau in Wing Chun en wij je intensief kunnen begeleiden in jouw ontwikkeling in Wing Chun. Dankzij onze individuele begeleiding kunnen alle verschillende niveau’s in dezelfde les trainen. Tijdens de proefles wordt hier nader op ingegaan.

Is een hoofddoek toegestaan in de lessen?

Een sporthoofddoek is geen probleem in de lessen, omdat deze voldoen aan de veiligheid.

Zijn er ook lessen alleen voor vrouwen en alleen voor mannen?

Onze lessen zijn gemengd, maar als je aangeeft dat je bijvoorbeeld als vrouw alleen met vrouwen wilt trainen of als man alleen met mannen, dan is dat altijd mogelijk.

Wing Chun

Is Wing Chun alleen zelfverdediging?

Wing Chun is meer dan een unieke en effectieve zelfverdediging. Je ontwikkelt onder andere meer lichaamsbewustzijn, een betere conditie en mentale & fysieke kracht, maar bij ons leer je ook bijvoorbeeld over een andere ademhaling, filosofieën en principes.

Is Wing Chun hetzelfde als Kung Fu?

Wing Chun en Kung Fu is hetzelfde, maar dat er vele vormen van Kung Fu zijn waarvan Wing Chun er één is is beter geformuleerd.

Voor wie is Wing Chun geschikt?

Voor iedereen die 15 jaar of ouder is!

Kan ik Wing Chun mixen met andere vechtsporten, krachttraining en/of andere sporten?

Wij denken en hebben de ervaring dat dit kan, je kunt altijd contact met ons opnemen als je hier vragen over hebt en we staan ​​altijd open om je hierbij te helpen.

Hoe lang duurt het om Wing Chun te leren?

Je kunt Wing Chun bij ons in je eigen tempo leren, dus de snelheid hangt af van hoe snel je Wing Chun zou willen leren. De basis principes van Wing Chun kunnen in een relatief korte tijd worden geleerd, maar er is geen limiet aan je ontwikkeling. Het systeem perfectioneren kan je je leven lang.

Hoe vaak moet ik Wing Chun trainen?

Hoe vaak je zelf wilt en voor jou mogelijk is.

Waar kan ik meer informatie vinden over Wing Chun?

Voor algemene informatie kan je terecht op onze website bij Wing Chun. Mocht je meer specifieke vragen hebben, dan kun je ons altijd bereiken via contact of vragen tijdens de proefles. We vertellen natuurlijk graag meer en we nemen graag de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Wu Dae

Wat betekend WuDae?

De Ethiek van een Krijger.

Hoe lang bestaat WuDae?

WuDae is al meer dan 20 jaar actief in de vechtsport Wing Chun Kung Fu in Den Haag op de Loosduinsekade 12.

Waar vind ik meer informatie over WuDae?

Voor algemene informatie kan je terecht op onze website bij Over Ons. Mocht je meer specifieke vragen hebben, dan kun je ons altijd bereiken via contact of vragen tijdens de proefles. We vertellen natuurlijk graag meer en we nemen graag de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Het Lidmaatschap

Is het mogelijk om per les te betalen of gebruik te maken van een strippenkaart?

De lessen kunnen alleen gevolgd worden door gebruik te maken van het maandelijks opzegbaar lidmaatschap.

Kan ik gemiste lessen inhalen?

Als actief lid kun je jouw gemiste lessen altijd inhalen op de momenten die jou het beste uitkomen.

Wat is er mogelijk als ik één of meerdere maanden niet kan trainen door bijvoorbeeld vakantie, studie of werk?

Je kan dan gebruik maken van het passieve lidmaatschap van 5 euro per maand. Vraag het passief lidmaatschap vooraf schriftelijk aan voor de periode van afwezigheid, we zullen de aanvraag altijd schriftelijk bevestigen binnen 10 dagen.

Is het lidmaatschap maandelijks opzegbaar?

Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één kalendermaand. Bijvoorbeeld: wanneer je de maand mei als laatste maand lid wilt blijven dan moet je schriftelijke opzegging worden ontvangen in de maand april. In dit voorbeeld is de laatste te betalen maandelijkse contributie de maand mei en de maand juni stopt het lidmaatschap en de bijbehorende maandelijkse contributie. Het maakt niet uit of je schriftelijke opzegging op de eerste of de laatste dag van de maand wordt ontvangen, de opzegtermijn van één maand gaat in op de maand volgend op de maand waarin de verplichte schriftelijke opzegging is ontvangen. Het is niet mogelijk tijdens het passieve lidmaatschap op te zeggen. Opzeggingen worden binnen 10 dagen bevestigd, dienen schriftelijk te geschieden en te worden verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar WuDae, Loosduinsekade 12, 2571 BM Den Haag.

Zijn er inschrijfkosten en/of administratiekosten?

Om lid te worden bij WuDae betaal je geen inschrijfkosten en/of administratiekosten.

Welke verschillende lidmaatschappen zijn er?

We geven je de mogelijkheid om zo flexibel mogelijk te trainen door twee verschillende lidmaatschappen aan te bieden. Het lidmaatschap voor onbeperkt trainen is 99,- per maand en voor 1x per week 69,- per maand. Meer informatie tijdens de gratis en vrijblijvende proefles!

Zijn de lessen Impact, Duinloop, Kettlebell, Wing Chun Basics en Masterclass gratis?

De lessen Impact, Duinloop, Kettlebell, Wing Chun Basics en Masterclass zijn voor al onze actieve leden gratis ongeacht welk lidmaatschap je hebt.

Kan ik mijn lidmaatschap aanpassen?

Je kan je lidmaatschap altijd aanpassen; van minder naar meer en van meer naar minder lessen in de week.

© 2024 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau