• Den Haag Wing Chun Kung Fu wooden dummy

Leraren Wu Dae Wing Chun

Bas Spaargaren

Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met verschillende vechtsporten. Ik ben begonnen bij de plaatselijke judoclub. Tijdens mijn middelbare schoolperiode vond ik fysieke uitdagingen in voornamelijk thaiboksen, jiujitsu, judo en karate. In de laatste periode van mijn middelbare schooltijd ben ik ook de vechtkunst Wing Chun Kung Fu gaan beoefenen. Daarna studeerde ik twee jaar fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Hierna wilde ik op professionele wijze lesgeven in Wing Chun: een verdedigingskunst waarin voor mij de combinatie van het mentale en het fysieke behouden blijft. Sinds 1998 geef ik met veel plezier les in Wing Chun. WuDae is in 2002 opgericht. WuDae staat voor ‘de ethiek van een krijger’. Bij WuDae streven wij ernaar om deze filosofie te handhaven: de balans tussen fysieke en mentale inspanning staat centraal. Bij WuDae werk ik samen met een paar geweldige, deskundige collega-leraren. Mijn enthousiasme over Wing Chun breng ik graag over. Het heeft mij veel gebracht en dat gun ik iedereen.

Rachid Haouach

Geboren te Den Haag ontdekte ik op jonge leeftijd dat sport zeker iets voor mij was. Voetballen vervulde al snel mijn jongensdroom, maar ik begon me ook te interesseren in vechtstijlen. Op mijn 14e begon ik, naast voetbal, met de vechtsport taekwondo en later freefight. Voor wat betreft het voetballen belandde ik na de “Haagse jeugd” op 17-jarige leeftijd bij de jeugd van Feyenoord en had ik geen tijd meer om aan vechtsport te denken. In Rotterdam ben ik een grafische opleiding gaan volgen en heb ik enige jaren later mijn voetbalcarrière, door omstandigheden, moeten beëindigen. Toen Wing Chun Kung Fu op mijn pad kwam was ik meteen verliefd en houd ik me sindsdien weer bezig met vechtstijlen. Ik heb een eigen bedrijf, een grafisch ontwerp bureau, waar ik momenteel 4 dagen in de week mee bezig ben zodat ik daarnaast alle tijd heb voor mijn dochtertje Mila, mijn zoontje Javi en mijn passie Wing Chun!

Djearago Timisela

Vanaf mijn jeugd heb ik mezelf met vechtsporten als taekwondo, kickboksen en kendo beziggehouden, maar nadat ik Wing Chun Kung Fu had ontdekt wist ik dat deze vechtkunst echt bij me paste. In 2006 ben ik begonnen om hier les in te geven. Ik heb informatica & informatiekunde gestudeerd en na mijn studie heb ik in de detachering gezeten als software engineer bij meerdere bedrijven. Momenteel ben ik werkzaam als informatieanalist en ontwikkel ik thuis nog steeds (webbased-) applicaties. In het verleden heb ik gestudeerd aan het koninklijk conservatorium in Den Haag met gitaar als hoofdvak voor jazz en klassiek. Dus naast sport en ICT ga ik zo veel mogelijk naar jamsessies.

Selwin Fredriks

Vanaf jonge leeftijd heeft sporten mij altijd aangesproken. Het is een uitlaatklep, je ontwikkelt je fysiek en het geeft energie. Gedurende mijn jeugd heb ik enkele jaren getennist met mijn broer. Doordat mijn broer zelfverdediging beoefende nam ik in de laatste periode van mijn middelbare schooltijd ook de keuze om een vechtstijl te gaan doen. Mijn keuze viel op Wing Chun bij WuDae. Een praktische zelfverdediging die mij erg aansprak zeker na het ervaren van de fijne trainingsomgeving. Tijdens en na mijn studie Commerciële Economie heeft Wing Chun mij veel gebracht zoals discipline en lichaamsbewustzijn. Naast WuDae heb ik een eigen dansschool, Mistura Movement, waar ik in het binnen- en buitenland met mijn andere passie bezig ben.

Jeroen van Strij de Regt

Vechtkunst, films en de combinatie van beiden waren steeds terugkerende thema’s in mijn jeugd. Mijn fascinatie voor film wist ik te ontplooien met een studie Film- en Nieuwe Media-wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, maar vechtsport bleef jarenlang een verwaarloosde interesse. Ik vond werk als redacteur bij een juridische uitgeverij. Zo ontstond de behoefte om naast het werken aan een bureau het lichaam niet te verwaarlozen. Hardlopen leek een tijd goed te werken (en doe dat nog steeds), maar toch was er altijd ergens in mijn hoofd nog de jongensdroom om mij een vechtstijl eigen te maken.

Wing Chun had van kleins af aan mijn interesse, ook al wist ik niet precies wat het was. Ik kon alleen uit ervaringen van anderen en natuurlijk films afleiden dat Wing Chun iets speciaals leek te zijn. Had ik even geluk dat ik op een dag ervoor koos om een proefles bij WuDae te volgen. Het voelde meteen als een goede match. Ik train hier nu al bijna een decennium en geef sinds een aantal jaren ook les. Wing Chun blijft interessant voor lichaam en geest en bij WuDae ervaar ik dat in een fijne school met fijne mensen.

Robbert Roodakker

Ik ben geboren in Leidschendam waar ik op 5-jarige leeftijd ben begonnen met voetbal, totdat ik op mijn 14e begon met hardlopen waar ik in de jeugd aan de Nederlandse top liep. Na veel blessures en gebrek aan motivatie ben ik op zoek gegaan naar iets anders en kwam ik in aanraking met thaiboksen. Nadat ik dat een aantal jaren had gedaan wilde ik iets waarbij lichaam en geest meer met elkaar in verbinding zijn en ben zo bij Wing Chun bij WuDae terecht gekomen. Tijdens mijn eerste proefles bij WuDae in 2011 wist ik gelijk dit is mijn nieuwe huis, hier moet ik zijn.

© 2024 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau