Is wing chun effectief?

Wing Chun als krijgskunst

De unieke krijgskunst Wing Chun is ontworpen om contraoffensief te reageren. Dit wil zeggen dat je tegelijkertijd gebruik maakt van aanvallende én verdedigende technieken. Het eigen maken van deze technieken maakt deze sport op meerdere vlakken effectief.

Basisbeginselen van Wing Chun

Om te begrijpen hoe effectief Wing Chun is, helpt het om de basisbeginselen van deze krijgskunst te kennen.

Wing Chun is een Zuid-Chinese Kung Fu-stijl, die in Hong Kong verder werd ontwikkeld en geperfectioneerd tot de stijl die wij vandaag de dag kennen. Beoefenaars trainen met het doel om het gehele lichaam te kunnen gebruiken in alle afstanden van een gevecht. De basis afstanden van Wing Chun zijn: trap, stoot, knie/elleboog, worstel en grond.

Voor iedere afstand zijn er series van bewegingen die tijdens de trainingen worden geoefend. Door deze steeds opnieuw te herhalen maak je de bewegingen zodanig eigen dat je ze als vanzelf gaat toepassen.

Benut het effect van Wing Chun

In de Wing Chun-lessen wordt de beoefenaar getraind om het lichaam in iedere gevechtssituatie logisch en slim te laten reageren. De opbouw van de lesprogramma’s van WuDae zorgt ervoor dat je steeds beter in staat bent om met instinctieve reflexen de kracht van je tegenstander te gebruiken om deze te overmeesteren. Ook als jouw tegenstander groter en sterker is!

Hoe meer vooruitgang je boekt in het ontwikkelen van jouw vaardigheden, hoe zelfverzekerder jij je zult gaan voelen. Je zult merken dat jij steeds beter je balans weet te vinden in alles wat je doet.

Gratis proefles Wing Chun

Ben je nieuwsgierig geworden hoe effectief Wing Chun nu werkelijk is? Geef je dan op voor een gratis proefles! We helpen je graag het effect van Wing Chun zelf te ervaren.

Of je nu op zoek bent naar een leuke hobby of sportieve uitdagingen, bij WuDae Den Haag vind je het allemaal! Wij bieden je de ruimte en begeleiding om jezelf volledig te ontwikkelen. Lees hier meer over de gratis proefles.

Is wing chun effectief?
WuDae Den Haag
© 2023 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau