Humans of Wing Chun:
Sabine Spiegelberg

Sabine Spiegelberg Wing Chun Kung Fu

Voordat ik begon met trainen bij WuDae had ik veel last van een angststoornis. Ik had veel angstige gedachten over de toekomst over het onbekende en wilde het liefst zoveel mogelijk controle hebben hierover. In het dagelijkse leven werden mijn angstklachten vooral erger op drukke plekken of als ik ergens ver moest reizen, bijvoorbeeld vliegen. Dit is tot op een zekere hoogte nog steeds aanwezig in mijn leven, maar sinds ik ben gaan trainen zijn mijn klachten minder erg geworden. Nu ik regelmatig ga trainen voel ik me veiliger als ik buiten ben en weet ik dat ik een veilige plek heb waar ik heen kan als ik behoefte heb aan het gevoel van thuis.

Sabine Spiegelberg Wing Chun Ip Man

Ik heb meer vertrouwen in mezelf en voel me beter in mijn vel, toch blijf ik mezelf uitdagen om beter te worden en het meeste uit mezelf te halen. Mijn baan en onafhankelijkheid zijn belangrijke dingen in mijn leven, maar daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat ik blij ben met mezelf. Ik heb geleerd mijn gebreken en onzekerheden te accepteren, eraan te werken en vooruit te gaan, of het nu op het werk, in mijn relatie of op andere vlakken in mijn persoonlijke leven is. Je kunt zeggen dat dit het leven is waar ik het gelukkigst en het meest tevreden mee ben.

Er zijn ook verschillende momenten in mijn leven geweest die mij erg verdrietig hebben gemaakt. De keren dat dit mij overkwam was toen dierbaren die dichtbij mij staan ernstig ziek bleken te zijn. Bij elke diagnose was ik even verdrietig. Dit is niet iets waar je aan kan wennen, het blijft altijd lastig om slecht nieuws te ontvangen. Ik omring mezelf graag bewust met mensen die veel voor me betekenen, die me verrijken en van me houden. Zowel de leden als de trainers en de sfeer en warmte hier bij WuDae maken daar een deel van uit. Ik ben echt gezegend met de mensen om me heen.

Ik wilde al een tijdje zelfverdediging leren en omdat ik vaak in deze buurt ben viel de school mij op. Na enige tijd besloot ik om te bellen voor meer informatie en kreeg ik Bas aan de lijn. Hij was erg aardig en zodoende besloot ik om een proefles te volgen. Wat ik het leukst vind aan WuDae is dat het een prettige en veilige plek is om te trainen. Er zijn veel verschillende soorten mensen die komen trainen met hun eigen ervaringen en wijsheden en daarnaast hebben wij ook de vrijheid om onszelf te ontwikkelen hier.

Sabine Spiegelberg Wing Chun diploma

Als je traint, ben je zo gefocust op wat je doet, dat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken. Al je concentratie gaat naar wat je aan het doen bent bij het leren van nieuwe bewegingen of het herhalen van eerdere lesstof. Het is een afleiding van je dagelijkse leven en worstelingen. Soms krijg je het gevoel dat je geen vooruitgang maakt, maar als je blijft proberen en herhalen zie je dat je wel stappen vooruit hebt gemaakt en dat voelt goed. Het is een sport die goed is voor je lichaam en geest. Fysiek word je sterker en geestelijk ga je bepaalde dingen in het leven anders zien en benaderen. Dit is iets wat ik zou willen dat andere mensen ook kunnen ervaren, evenals het gastvrije familiegevoel. We lachen met elkaar en delen veel met elkaar. Na de les ga ik met een voldaan en goed gevoel naar huis.

Mentaal en fysiek sterker worden… meld je hier nu aan voor een gratis proefles! We zijn 6 dagen per week geopend. Er zijn meer dan 20 Wing Chun-lessen per week (in de ochtend, avond & het weekend), in een eigen school, centraal gelegen in Den Haag. Dankzij persoonlijke aandacht kun je op je eigen niveau aan een gezond, sterk en fit lichaam en geest werken. Klik hier voor meer informatie.

© 2022 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau