Is een Wing Chun dummy nuttig?

Traditioneel trainingsmiddel

De Wing Chun wooden dummy is een erg nuttig en traditioneel trainingsmiddel.
De houten pop, die ook wel “Muk Yan Jong” of “Mu Ren Zhuang” wordt genoemd, is ontworpen voor specifieke Wing Chun trainingen. De dummy corrigeert de posities en kracht van de beoefenaar en helpt je om steeds nauwkeuriger te worden in jouw bewegingen.

Ontstaan van de Wing Chun dummy

Een populaire legende zegt dat de wooden dummy is ontwikkeld door de non Ng Mui in de Shaolin-tempel. Zij maakte een traditionele Wing Chun dummy, die oorspronkelijk in de grond werd geplaatst. Het houten object kreeg de stam van een boom voor het lichaam en takken die de armen representeerden.

Het moderne ontwerp is ontwikkeld in de periode van Ip Man in Hong Kong. Deze versie is compacter en geschikt gemaakt voor gebruik in een woning. Ook binnen Wing Chun scholen wordt deze versie veel gebruikt om de vaardigheden van beoefenaars verder te ontwikkelen.

Een Wing Chun dummy gebruiken

Een wooden dummy is in feite een alternatief voor een persoon om mee te trainen. Het omvat drie armen en één been en stelt het lichaam van een tegenstander voor in verschillende posities. Bij het gebruik van de dummy worden de krachtlijnen zichtbaar die een lichaam kan hebben in een gevecht.

Door de ophanging van de wooden dummy komt deze, in tegenstelling tot de traditionele versie, los van de grond. Hierdoor ontstaat er bij aanraking een veerkracht die vergelijkbaar is met de tegenkracht van een menselijke tegenstander. Dit stelt jou als Wing Chun beoefenaar in staat om het absorberen van energie te trainen.

Veel Wing Chun vechtprincipes, het contact met een tegenstander en verschillende vervolgbewegingen kunnen dan ook worden geoefend op de Wing Chun dummy.

Zelf eens proberen? Boek een gratis proefles!

Van een leuke hobby tot sportieve uitdagingen, bij WuDae Den Haag helpen we jou graag. Wij geven je de kans om deel te nemen aan een gratis proefles en te ontdekken wat WuDae en Wing Chun voor jou kunnen betekenen. Ben je nieuwsgierig? Lees dan hier verder over de gratis proefles.

We vertellen je graag meer en nemen met plezier de tijd om al jouw vragen te beantwoorden. Kom dus langs voor een gratis proefles. Bij WuDae Den Haag krijg jij de ruimte en begeleiding om jezelf volledig te ontwikkelen!

Is een Wing Chun dummy nuttig?
WuDae Den Haag
© 2023 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau