Humans of Wing Chun:
Claudia Harleman

Claudia Harleman 1989 Den Haag Incredible Future

Geboortejaar: 1989
Beroep: Zelfstandig Ondernemer / eigenaar: Incredible Future
Woonplaats: Den Haag

Leer jezelf en je talenten kennen

Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in psychologie, vooral in de manier waarop mensen denken en waarom we bepaalde gedachten hebben. In mijn werk en dagelijks leven ben ik hier dan ook veel mee bezig.

Wat ik bijvoorbeeld heel interessant vind, is dat een bepaalde situatie, een emotie of gevoel de betekenis krijgt die wij er als mens aan geven. Door je hiervan bewust te zijn, kun je dus ook op een andere manier omgaan met de uitdagingen die het leven biedt.

Studeren en ondernemen

Op mijn zeventiende werd ik moeder. De vader van mijn zoon was niet in beeld, ik heb hem dus alleen opgevoed.

Ik zat op dat moment nog op de middelbare school. Eigenlijk wilde ik na mijn Atheneum psychologie gaan studeren. Deze intensieve studie leek mij echter niet te combineren met een baan en de zorg voor mijn zoon. Daarom koos ik voor de studie toeristisch management in Amsterdam, een kortere en minder intensieve studie die goed aansloot bij mijn passie voor reizen. Op de dagen dat ik college had, gingen mijn zoon en ik samen met de trein van Leiden naar Amsterdam. Terwijl ik de lessen volgde, verbleef hij op het kinderdagverblijf tegenover mijn school.

Naast mijn zoon ben ik ook trotse moeder geworden van een dochter. Als alleenstaande moeder merkte ik hoe lastig het kan zijn om een goede werk-privé balans te vinden. Ik moest de zorg voor mijn kinderen combineren met mijn werk, ervoor zorgen dat ik na mijn werk de kinderen op tijd kon ophalen van de opvang, zodat ik nog wat tijd met hen kon doorbrengen voor ze naar bed gingen. Maar toen mijn functie op het werk kwam te vervallen, besloot ik een nieuwe richting in te slaan en werd ik zelfstandig ondernemer. Op mijn tweeëntwintigste begon ik een uitzendbureau, wat me ook gelukkig meer flexibiliteit bood om er voor mijn kinderen te zijn.

Binnenkort het vervolg van het interview met Claudia hier te zien!

Tekst en foto’s door: Robine Hillen

Mentaal en fysiek sterker worden… meld je hier nu aan voor een gratis proefles! We zijn 6 dagen per week geopend. Er zijn meer dan 20 Wing Chun-lessen per week (in de ochtend, avond & het weekend), in een eigen school, centraal gelegen in Den Haag. Dankzij persoonlijke aandacht kun je op je eigen niveau aan een gezond, sterk en fit lichaam en geest werken. Klik hier voor meer informatie.

© 2024 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau