Wing Chun

Wing Chun is ongeveer 300 jaar geleden door een vrouw ontwikkeld. De stijl is echter vooral bekend geworden door Yip Man die Wing Chun van het gesloten China naar Hong Kong heeft gebracht. Yip Man was tevens de leraar van Bruce Lee.

Wing Chun is een zelfverdedigingstijl waarin het lichaam getraind wordt logisch en slim te reageren in gevechtssituaties. Zo wordt er bijvoorbeeld geleerd om de kracht van de tegenstander te gebruiken met als resultaat hem te overmeesteren, zelfs als de tegenstander groter en sterker is.

De lessen worden in een ontspannen sfeer gegeven waarin de leraar op individuele wijze zijn kennis kan doorgeven. In het begin wordt vooral aandacht besteed aan hoe jezelf legaal te verdedigen tegen een agressor en worden de basis concepten van het Wing Chun geleerd waarvan de effectiviteit steeds weer is gebleken.

Hierna wordt de leerling begeleid met het uiteindelijke doel om meester te worden in het Wing Chun. Hiervoor wordt onderwezen te vechten binnen de vijf afstanden: trap, stoot, knie / elleboog, clinch en grond.

Door regelmatige training wordt een positief effect op het fysieke en mentale gestel opgebouwd, met als resultaat een gezond en sterk lichaam. Hierdoor zal je concentratie sterk verbeteren en kun je beter omgaan met stress en meer energie ervaren in de dagelijkse activiteiten.

De Wing Chun les is als volgt opgebouwd:

  • Begingroet
  • Warming-up door "de vorm"
  • Stoot-pad-training
  • Technische training (leren kennen en begrijpen van de techniek)
  • Partner drill (techniek toepassen)
  • Conditie training
  • Cooling-down en afgroet

Gratis proefles

Den Haag Rotterdam

Neem contact op om mee te doen met een van onze lessen

Yip Man

Yip Man

Grootmeester van het Wing Chun